Британското гейм студио Slitherine, известно със стратегическите си военни игри, публикуваха тази седмица в Steam безплатно демо към ICBM (Intercontinental Ballistic Missile), заглавие в стила на придобилата култов статут DefCon, но осъвременена от духа и технологията на съвремието.

Анонсирана в началото на това лято, ICBM ще ви даде властта да унищожите (или спасите) света, като разработвате или крадете научни разработки в областта на военното дело, създавате бомбардировачи и подводници от ново поколение и откривате нови начини за водене на война,

„В ICBM играещите ще се опитат да увеличат пораженията на своите врагове с най-добрите офанзивни стратегии, докато в същото време се опитват да намалят загубите за своите собствени градове. Играйте срещу модерен изкуствен интелект или срещу шестима реални човека в онлайн състезателен режим. Формирайте алианси, но помнете, че предателството винаги може да се случи – подобно на времето на Студената война, тук нямате надеждни съюзници. Надпреварата за въоръжаване винаги протича бързо: всяка ICBM игра може да се изиграе за по-малко от половин час“, гласи анонса на играта. „В тази RTS игра всеки може да нагласи скоростта, с която се развиват събитията: да забави времето по време на разполагане на оръжията или докато си избира следващата стъпка в технологичното дърво, и да ускори в процеса на създаването на ракети. Дори и в ядрената ера, нападението е най-добрата защита. Рано или късно бойните глави ще бъдат пуснати. Дали вие и вашата страна ще сте готови за това?“.

Демото на ICBM е част от Steam Game Festival и е достъпно за сваляне до 13-ти. Играта все още няма дата на излизане.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари