SNES Classic подкарва PS игри по-добре от PlayStation Classic

3
1154
Ако си падате по гейминга, със сигурност вече сте чули за PlayStation Classic. Следвайки успеха на Nintendo с NES и SNES Classic, Sony реши да пусне миниатюрна версия на своята легендарна конзола. За съжаление, тази система не успява да оправдае очакванията като се започне от посредствената селекция (често пъти заради лицензи) и се стигне до някои технически избори, които будят недоумение. Включените PAL версии на игрите вървят бавно, а емулаторът не е оптимизиран.

Нещо повече, оказва се, че SNES Classic дори подкарва PS игри по-добре от PlayStation Classic.

YouTube каналът 8 Bit Flashback демонстрира хакната SNES Classic, на която вървят PS1 игри доста по-добре от PlayStation Classic. На хартия, PS Classic трябва да е по-мощната система, но например при една конкретна тествана игра – Ridge Racer Type 4 – това далеч не е така.

SNES Classic ползва емулатора PCSX ReARMed през Retroarch, което е същото като при PS Classic, но без Retroarch. И така, същата тази Ridge Racer, която е една от най-лошо вървящите на PS Classic игри, тук се държи доста по-добре. Подобрено е управлението и SNES контролерът върши доста по-добра работа от пада на Sony.

Обобщението е, че Sony е проектирала система, която „едва“ може да играе собствените си игри. За разлика от това, SNES Classic има допълнителна мощност, за да гарантира, че може да се справи със собствената си колекция от игри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари