Sony вече се фокусира единствено върху разработване на игри за PlayStation 5

5
620

Моментът, в който ще видим какво ни готви Sony през всички тези години, бавно, но сигурно наближава. Вече е пределно ясно на всички, че японската компания работи върху нова конзола, но изглежда тя вече напълно е отдала цялото си внимание върху нейното бъдещо процъфтяване.

Още миналата година директорът на Sony Кеничиро Йошида сподели, че хардуер от ново поколение е вече нужен на компанията. Сега, аналитикът на Nico Partners Даниел Ахмад, работещ ексклузивно със Sony, пусна слух, че всички студия, собственост на компанията, вече усилено работят върху игри за PlayStation 5 (или както ще се казва новата конзола). Ахмад писа на ResetEra: „Като цяло, голяма част от вниманието на Sony е върху PlayStation 5 сега. Все още е рано да говорим за следващото поколение [конзоли], но си мисля, че много хора ще си шушукат за него на GDC събитието„.

Освен това според Ахмад Sony подготвя някои необявени заглавия, част от съществуващи франчайзи. Някои от тях са първоначално проектирани да работят на настоящата PlayStation 4 конзола, но изглежда компанията желае да ги адаптира към двете платформи, или просто да ги издаде единствено върху новата. Това ни хвърля в големи съмнения около бъдещето на дългогодишни проекти като игрите Ghost of Tsushima, Kojioma’s Death Stranding и, разбира се, The Last of Us: Part 2. Още повече, че Sony, изглежда, ще пропусне Е3 събитието тази година за първи път и явно тогава няма да научим нищо ново за тези заглавия.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
radi
radi

Дано има повече качествени игри от на 4

Георги
Георги

Дано е нов Килзон

На Иван брат му
На Иван брат му

Пълни глупости. Смятайте че и до сега излизат нови игри на PS3, а пък камо ли да загърбят толкова рано поддръжката на PS4… Измислици…

кара-корА
кара-корА

…и е време да зарежат телефоните, защото хич не им се отдават.

Стоянов
Стоянов

купиха и осраха Ericsson. както и много други неща…