Sony обяви, че прекратява временно работата на PlayStation Store в Китай с довода, че иска да подобри онлайн сигурността на магазина, предава Reuters. Това ще направи временно невъзможно компанията да продава игри в най-големия гейм пазар в света. Анонсът за това беше направен от PlayStation China в социалната мрежа Weibo, като допълнителни подробности не се предоставят. Не се съобщава също така и кога ще заработи магазина отново.

Новината идва на фона на слуховете в китайските социални медии, че местните потребители на PlayStation са намерили начин да използват услуги на компанията, които се предлагат извън Китай. Те използват бекдор, за да свалят нелицензирани игри. От Sony са отказали да коментират дали това е истинската причина за затварянето, като единствено са повторили вече споменатата от тях нужда от подобряване на сигурността на услугите, предоставяни от магазина.

Reuters припомня, че по-рано този месец, потребител на Weibo е споделил, че е докладвал на властите за бекдор, използван от притежателите на конзолата в страната, което е довело до критика от много китайски геймъри. Изданието привежда също така че са регистрирали сайтове, в които се предлага крак, който заобикаля рестрикциите за по-малко от пет долара.

Китайският PlayStation Store се различава значително от западните му еквиваленти. Всяка компания, желаеща играта им да се представи в него, трябва да се сдобие със специален лиценз от властите за това. Те, на свой ред, са доста рестриктивни, особено по отношение на игрите с насилие, които смятат, че влияят по негативен начин на младите.

Така например, миналата година са били добавени едва 13 нови игри в магазина. Nintendo пък предлага само три видеоигри за Switch в магазина си.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари