Sony дарява 100 милиона долара в помощ за борбата срещу COVID-19

0
103

Sony обявиха, че са създали специален фонд, в който ще дарят 100 милиона долара, за да помогнат в борбата с настоящата коронавирус пандемия.

Японската компания сподели в прессъобщение, че парите ще се използват за три ключови области. Те включват “подпомагане на медицински лица и отряди за бързо реагиране, които са най-отпред на фронтовата линия, борейки се с вируса, за образователни цели, тъй като децата и възпитателите трябва да работят от домовете си и в подкрепа на творческата общност на развлекателната индустрия.”

Sony обръща специално внимание на развлекателната индустрия, като една от най-засегнатите от внезапната пандемия, включвайките игрите, музиката, филмите и анимациите, като обещава, че “ще намери начини да подкрепи творците и всички професионалисти, които движат индустрията напред.” Макар и да не споменават изрично Playstation игрите, съобщението загатва, че инди и first-party студия биха могли да се възползват от финансовата помощ.

Що се отнася до подпомагането на здравния сектор, Sony ще дари 10 милиона долара на програмата за борба срещу COVID-19 на Световната Здравна Организация, както и за проучване на алтернативни варианти за преодоляване на пандемията. Освен това, средствата ще послужат и за “търсене на допълнителни начини, чрез които съвременните технологии да бъдат пригодени така, че да подкрепят образователната дейност, като си сътрудничат с преподавателите, за да приложат новите мерки ефективно.”

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари