Една от най-големите причини, за да не кажем основната, мнозина да предпочетат закупуването на PlayStation 4 пред Xbox One са ексклузивите – особено тези, които излязоха в края на това поколение: Spider-Man, God of War, Uncharted 4, Horizon: Zero Dawn, преработената версия на The Last of Us, както и игри, като Knack, Infamous: Second Son, Until Dawn, Bloodborne, . И да не забравяме, разбира се, вероятно последните два големи ексклузива за платформата: The Last of Us на Naughty Dog и Ghost of Tsushima на Sucker Punch. Видно е, че Sony държи на ексклузивното съдържание и това ще продължи и занапред. Доказателството дойде в представянето на линията от игри, които ще се появят първи за PS5: от представените 28 игри, девет ще са постоянни ексклузиви за PS5, а 14 – временни. Това става ясно и от позицията изразена наскоро от Саймън Рутър, вицепрезидент на PlayStation за Европа. В интервю за The Guardian, Рутър подчертава, че ексклузивните заглавия са „изключително важни“ и може би днес и занапред ще са още по-важни за компанията.
„Посредством близостта им до дизайнерите на системата, студиата на PlayStation успяват да извлекат максимално възможното от представянето на системата и това е от изключително важно значение за един собственик на платформа“, обяснява той. „PlayStation може да разчита на една мрежа на студио, което наистина може да покаже иновациите, които поставяме на масата…и когато показваме игри, като Spider-Man или Horizon, то това са важни игри, които хората искат да играят“.

Кеза Макдоналд от Guardian провежда това, че позицията на Sony тук се различава значително от тази на другия голям конзолен играч – Microsoft. Редмъндския технологичен гигант също представи своята най-нова конзола, но желанието на компанията е съсредоточено в разрастване на гейм общността и то независимо от платформата. Това беше посочено наскоро и от шефа на Xbox Фил Спенсър, който ясно заяви, че за него продажбата на хардуера не е най-важното, а именно разрастване на потребителската база. И още една разлика в подходите, която отличава Sony и Microsoft по отношение на гейминга. Ако с Xbox Series X, Microsoft позволява играта на новата конзола на заглавия от предишните поколения, то това с PlayStation 5, няма да е възможно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари