Sony инвестира 250 милиона долара в Epic Games

0
305

Sony влага инвестиция от 250 милиона долара в разработчика на Fortnite и Unreal Engine, а именно Epic Games, придобивайки значителен дял от студиото, обявиха двете страни вчера.

В общо прессъобщение става ясно, че инвестицията ще позволи на Sony и Epic да “разширят сътрудничество си във водещото портфолио с развлекателни активи и технологии на Sony, както и социалната платформа и дигитална екосистема на Epic с цел да създадат уникални преживявания за потребители и творци.”

Инвестицията затвърждава вече здравата връзка между двете компании – връзка, която беше утвърдена през май, когато Sony разкри Unreal Engine 5 на следващото поколение конзола в лицето на Playstation 5. 

“Мощната технология на Epic, чиято сила се изразява в области като графиката, ги поставя на челните места в разработката на гейм енджини благодарение на Unreal Engine и други иновации,” споделя Кеничиро Йошида, президент и CEO на Sony Corporation. “Няма по-добър пример за това от революционното и развлекателно преживяване Fortnite. Чрез нашата инвестиция ще проучим възможности за по-задълбочено сътрудничество с Epic и така на свой ред да предоставим по-голяма стойност и наслада за потребителите и индустрията като цяло, не само по отношение на игрите, но и спрямо бързо развиващия се дигитален ландскейп.” 

“Sony и Epic изградиха бизнеси в центъра на креативността и технологиите, и заедно споделяме визията за триизмерни социални преживявания в реално време, водейки до преплитането на гейминг, филми и музика,” коментира Тим Суини, основател и CEO на Epic. “Заедно се стремим да изградим дори по-мащабна и достъпна дигитална екосистема за всички потребители и създатели на съдържание.”

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари