Sony намали цената на PSP-3000 с $40

0
48

От неделя цената на PSP-3000 е с $40 по-ниска и вече е $130, причина за което е, че следващото поколение на продукта се очаква скоро на пазара.

Новината бе съобщена в официалния блог на PlayStation в петък, заедно с намаления в цената на други PSP заглавия, като напр. Assassin’s Creed Bloodlines, Dissidia Final Fantasy, LittleBigPlanet и Metal Gear Solid: Peace Walker (по $20 всяка), както и: Crisis Core: Final Fantasy VII, Daxter, Killzone: Liberation и SOCOM U.S. Navy SEALs: Fire Time Bravo (по $10 всяка).

Новината идва месец след като Sony разкри дългоочакваното игрово ръчно устройство от следващо поколение, носещо кодовото име „NGP” (Next-Generation Portable).

Новият продукт ще бъде с 5-инчов touchscreen, вградена 3G поддръжка, 4-ядрен процесор ARM Cortex-A9 и мн. др. новости в сравнение с настоящия модел.

Очаква се продажбите на NGP да започнат след около 6 месеца на цена $250 – $300.

Други нови портативни игрови предложения са напр. Nintendo 3DS, която е с 3D характеристики, на цена $250 и продажбите й в САЩ започват на 27 март, както и множество игри за Android и iPhone. В момента на пазара се предлага настоящия модел на Nintendo – DS Lite, на цена също $130.

Цените на настоящите модели на конзолите PSP и Nintendo втора ръка в eBay и Amazon са около $100, като вече са по-ниски след намалението от неделя.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари