Sony обявиха нова версия на PlayStation Vita

1
24

Новият модел на PlayStation Vita ще излеза на 10-ти Октомври в Япония, обявиха от Sony.

Освен обновения дизайн, конзолата ще бъде 15 мм дебела (с 20% по-тънка от сегашния модел) и ще тежи 219 гр. (15% по-лека).

Конзолата ще включва и 1GB вътрешна памет, което ще значи че няма да има нужда от карта памет за записи и малки игри, изтеглени от интернет.

Батерията на новата система ще издържа с един час повече от сегашния модел, удължавайки времето за игра до 6 часа. Конзолата ще бъде продавана в различни цветове, включително жълто, розово, бяло, лайм и светло синьо.

OLED екрана на сегашният модел обаче е бил заменен с LCD, споменаха от Sony. Новият капацитивен екран, поддържащ multi-touch ще бъде 5 инча, с резолюция 960 х 544, и ще поддържа приблизително 16 милиона цвята.

„Благодарение на бързото развитие на LCD технологията през последните години, новият екран ще предложи на потребителите качество на картината от най-високо ниво, идеално за дълбоко и поглъщащо гейминг изживяване, което е в основата на PS Vita„, казаха от Sony.

Освен това, на 10-ти Октомври в Япония на пазара ще излезе и 64GB карта памет, която ще струва 10 479 йени (приблизително 144лв). Цените на 4GB, 8GB, 16GB и 32GB картите бяха намалени в Япония.

Новата Vita е била разработена с цел да бъде „по-достъпна за повече потребители“, казаха от Sony.PS Vita

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари