Група недоволни собственици на PlayStation 5 са решили да съдят Sony заради проблеми с техните конзоли. Освен това, смятат те, компанията е знаела за дефекта (който те така и не назовават конкретно), но въпреки това е пуснала на пазара PS5.

Metro предава, че Кристина Трехо от Илинойс, заедно с други недоволни собственици на PlayStation 5 е завела иск срещу Sony понеже, тя и други притежатели на конзолата са свидетели на чести сривове на системата, което води до загуба на напредъка в игрите, проблем с нормалния им старт и може да доведе даже до необратима вреда на цялостната система. За свидетелство за твърденията си Трехо използва… публикации и коментари в социалните мрежи. От което може да предположим смело, че мисията на Трехо изглежда от сега обречена на провал. В изложението на адвокатите на Трехо и съмишлениците, освен публикации в Интернет се цитират и упътвания как човек да ремонтира конзолата, така че тя да не се изключва по средата на игра. Що се отнася до твърдението ѝ, че Sony са знаели за проблемите, но въпреки това са пуснали машината на пазара, тя посочва случаи, в които геймъри връщали конзолата за поправка още докато е в гаранционен период.

Ако бъде доказана вина на Sony, то те ще трябва да платят обезщетение на ищците, макар че неговия размер не се посочва в иска (pdf).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари