В началото на тази седмици се появи слухът, че Sony са в напреднала фаза на преговори по придобиването на Take-Two Interactive, компанията зад студиа, като 2K Games и Rockstar. Въпросният слух дойде от анализатора от Wedbush SecuritiesДжоел Кулина, който написа, че японската компания възнамерява да придобие Take-Two в сделка, която да бъде заплатена основно в кеш. Мнозина обаче се усъмниха в една подобна възможност. Днес дойде и отговора на Sony, които отрекоха да има, каквато и да е истина в слуха.

Новината за това идва от Bloomberg и Йуиджи Накамура, технологичния репортер на изданието, който написа в Twitter, че Sony са потвърдили, че няма нищо вярно във въпросния слух.

Самите Take-Two нееднократно вече заявяват, че искат да имат присъствие на колкото се може повече платформи и региони и в този смисъл, въпросният слух звучеше доста несъстоятелно. Да оставим това за осъществяването в изцяло кешова сделка, а и амбициите и размера на Take-Two, които притежават дълготрайни активи, като продуктите на Rockstar и 2K, които им носят милиони в продължение на години и споменатия слух съвсем губи състоятелност.

„Всички, включително и Wedbush, вече знаеха това, но ето ви нещо за протокола, Sony потвърдиха пред мен, че „няма истина“ в репортажите, че ще придобие Take Two“, написа Накамура в социалната мрежа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари