Дали ще видим някога The Last of Us и God of War за Windows не е сигурно, но е доста вероятно да видим някой от най-големите хитове за PlayStation за iOS или Android. Към тази мисъл навежда наскоро публикувана обява за работа в сайта на студиото и забелязана от страна на GamingBolt.

Въпросната обява гласи, че Sony търси някой, който да разработи мобилната стратегия на PlayStation Studios и да помогне с изграждането на основите за бъдещ растеж на инициативата. В заявлението се твърди също така, че въпросният служител ще помага за плана на Sony за развитие извън конзолния и PC пазара към този на мобилните устройства и живите услуги с фокус над адаптирането на най-популярните заглавия на PlayStation за мобилни платформи.

Новината със сигурност е любопитна, но не би трябвало да учудва някого. Мобилният гейминг завзема все по-голяма територия, а и с първите успешни опити в областта на облачния стрийминг на видеоигри, звучи логично Sony да иска също да вземе дял от този развиващ се пазар. Още през май 2019 разбрахме за един необичаен съюз – този между Sony и Microsoft, който цели общи проекти именно на пазара на клауд гейминга.

Тази седмица дойде и друга новина, свързана с плановете за бъдещето на PlayStation. Тя идва от Bloomberg и Джейсън Шрайър, който в своя репортаж твърди, че Sony се фокусират вече изцяло над големите си ААА проекти, изоставяйки по-малките заглавия начинания. Игри като The Last of Us и Uncharted със сигурност струват много милиони на Sony, но в същото време им носят много добра печалба. Шрайър цитира два такива малки проекта, които може да са повлияли на решението на компанията. Dreams, например беше призната за изключително оригинален експеримент, който обаче компанията не успява да монетизира и да рекламира и развие достатъчно. Другата игра, спомената от Шрайър е Days Gone, като той се позовава на нея като пример за тази нова стратегия, споделяйки, че именно тя е виновникът Sony да вземе решение да не прави продължение на играта.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари