Светът отново започна с играта да попада от криза в криза и това се чувства особено силно в Европа. Цените растат и това няма как да не се отрази и на технологичната индустрия. След повече от две години на проблеми с веригите на доставки и недостиг на компоненти, IT индустрията бавно се възстановява, но на хоризонта се задават нови предизвикателства и същата тази индустрия трябва да вземе мерки.

В публикация в от днес в официалния блог на PlayStation президентът и изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън обяви, че компанията възнамерява да вдигне препоръчителната цена в търговските вериги на новите конзоли на Sony. Мерките ще обхванат пазарите на Великобритания, Европа, Канада и Япония. Става дума за близо 45 пазара по цял свят (без САЩ), като мярката влиза в сила веднага, докато в Япония се очаква тези промени да влязат в сила след 15-ти септември.

„Свидетели сме на високи инфлационни нива по целия свят, а така също и негативни валутни тенденции, които засягат потребителите и създават огромно напрежение над много индустрии. SIE взе трудното решение да повиши препоръчителната търговска цена за PlayStation 5 в избрани пазари“, пише Райън.

GameIndustry.biz цитират анализ на Пиерс Хардин-Уест от Ampere Games, според който лекото повишаване на препоръчителната цена вероятно няма да се отрази негативно на прогнозите за продажбите на PS5 тази година. И макар че вече видяхме подобна стъпка от страна на Meta, които също завишиха цената на Oculus Quest 2, засега от Microsoft не са подсказали, че възнамеряват да постъпят по същия начин.

„Макар и да вярваме, че ще има известно разочарование за някои потребители, които са се опитвали да си закупят PS5 без успех или такива, които ще искат да си закупят конзолата преди поскъпването, високите нива на търсене за устройството на Sony означава, че това завишение на цената с около 10% в почти всички пазари ще има незначителен негативен ефекти върху продажбите на конзолата. Към настоящия момент няма индикации, че Microsoft ще повишават цената Xbox Series конзолите. Без никакво съмнение, Microsoft ще се възползва от действието на Sony, за да изкара на преден план съобщението си за „стойността“, особено с присъствието на Xbox Series S, Game Pass и All Access предложенията на фона на задаващия се празничен сезон. В този смисъл, този ход дава известно предимство на Microsoft пред Sony“, смятат Ampere.

Новите цени за Европа след увеличението ще са €549.99 за PS5 С Ultra HD Blu-ray и €499.99 за PS5 Digital Edition.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари