Още със старта на Xbox Game Pass, Microsoft заяви твърди амбиции да превърне услугата в така мечтания „Netflix за игри“. Абонаментната платформа на компанията бързо набира популярност (по-рано тази година стана ясно, че услугата има вече над 16 милиона абоната), а интеграцията ѝ с xCloud обещава и големи успехи на Microsoft на полето на клауд гейминга. И макар и голяма част от големите конкуренти на Microsoft тук да имат под някаква форма нещо подобно, то именно Microsoft с екосистемата на Xbox и Windows, както и непреставащите придобивания, обричат Game Pass на продължаващ и в бъдещето успех. И когато стана дума за конкуренцията, то един от големите съперници на Microsoft, Sony, също подготвят сходен проект. За това загатна наскоро Дейвид Джафе, известен с работата си по God of War и Twisted Metal.

В края на миналата година, шефът на Sony Interactive Entertainment, Джим Райън, сподели своето убеждение, че според него един вариант на Game Pass, представен от страна на Sony едва ли ще е печеливш, но два месеца по-късно, в интервю за информационна агенция ТАСС, той загатна за това, че компанията обмисля създаването на именно това.

Наскоро в Интернет се появиха слухове за това, че Хидео Коджима е в активни разговори с Microsoft за създаването на игра, която да стане част от Game Pass. През миналата седмица, това се яви и основната тема на ново видео в канала на Джафе. Заедно с обсъждането на слуха, той разкрива и нещо за бъдещите планове на Sony, които не са анонсирани никъде все още. „По време на шоуто вчера видяхме този човек, размахващ петиция за уволнението на Райън и аз реагирах с: „Ей, пич, това е супер незряло. Джим Райън не дължи нищо на никого. Sony не дължат нищо на никого. Истината за това, което предстои и какъв ще е отговора им на Game Pass е… Това, което мога само да ви кажа засега е, че те подготвят разни неща. Ще има отговор на Game Pass“, обобщава Джафе.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари