Sony представи идентичен клонинг на The Legend of Zelda и феновете на Nintendo са бесни

9
536

Разработчикът miHoYo разкри официално новото си заглавие Genshin Impact. То ще бъде издадено ексклузивно от Sony за PlayStation 4, iOS и персонални компютри. Компанията съобщи за новината в блога на PlayStation и дори представи първия геймплей трейлър на ChinaJoy събитието тази година. Това, което Sony не очакваше, е да посрещне вълна от неодобряващи геймъри, според които играта наподобява хита The Legend of Zelda: Breath of the Wild до плашеща степен.

Трейлърът разкрива света на Genshin Impact, наречен Тейват, който много прилича по арт стил на Хирул от епичната Zelda поредица. Според някои потребители дори куестовете и геймплея (като например възможностите за готвене) също силно наподобяват Breath of the Wild. Някои локации донякъде са част от индивидуалното творчество на miHoYo, както и възможността да се избират различни герои за игра. Изглежда разработчикът е наясно, че не може просто да копира The Legend of Zelda и да нарече продуктът интелектуална собственост.

Въпреки това на ChinaJoy изложението дойдоха много ядосани хора, готови да демонстрират своето негодувание към miHoYo и дори Sony за намерението собственоръчно да издаде заглавието. Един от присъстващите, аналитик на име Даниъл Ахмад, публично разби своята PlayStation 4 Pro конзола в земята. Останалите присъстващи наблягаха предимно на по-умерени хейт-публикации в социалните мрежи.

Несъмнено Breath of the Wild играта от Zelda поредицата се оказа един от най-големите хитове на Nintendo. Заглавието е вдъхновило много разработчици преди miHoYo и само по себе си ще бъде последвано от продължение. Междувременно Genshin Impact се очаква да излезе през 2020-та година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари