fbpx
-2.2 C
София

Sony прие глобата за хакването на системите й

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Sony официално обяви, че оттегля обжалването си срещу наложената й глоба за хакването на PlayStation Network през 2011-та година. През януари Комисията по защита на потребителската информация наложи глоба от 250 000 долара, но японската компания заяви, че смята да обжалва решението.

В крайна сметка от Sony заявиха, че все още не са съгласни с размера на наложената им санкция, но ако продължат да се борят срещу нея рискуват да разкрият ценна секретна информация около защитите си. Заради това компанията оттегля исканията си и ще плати пълната сума от 250 хиляди долара.

„Решението ни показва готовността ни да защитаваме всячески конфиденциалността на защитите на нашите мрежи. Затова не смятаме да влизаме в съда и да обжалваме наложената глоба, независимо от факта, че не сме съгласни с нея” сподели говорител на Sony.

Вследствие на пробива в системите компанията опита да се реваншира на потребителите си с нови безплатни игри, но все пак понесе жестоки обществени критики.

В последно време хакерските набези срещу гейм индустрията драстично зачестиха. Миналата седмица две японски компании за производство на игри признаха, че са станали жертва на подобни атаки и вследствие на това данните на много от потребителите им са били разкрити. Проблеми изпита наскоро и Konami след като четири милиона опита за влизане в уебсайта бяха направени по едно и също време, а едва 35 хиляди от тях се оказаха успешни.

Игралният гигант Nintendo наскоро също се сблъска с идентични проблеми, след като изпита близо 15 милиона хакерски нашествия, 24 хиляди от които се оказаха успешни. В последния месец Ubisoft също призна за допускане на хакери в системите си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини