„10/10!“. „Удивителна!“, „фантастична“, „най-добрата сингълплейър игра въобще“. Това са една много малка част от отзивите на геймъри, които може да срещнете в Metacritic за Cyberpunk 2077. За PC версията. Ужасно или даже нелепо е това, което се случва в момента с киберпънк епоса на CD Projekt RED. Осем години чакане от страна на геймърите, осем години в работа по играта от страна на разработчиците. И накрая това. Със сигурност играта не го заслужава, но вероятно случая със Cyberpunk е отражение на състоянието на една цяла индустрия днес, а и защо само на нея?!

Продължаваме, за съжаление, да ви разказваме за нещастията, сполетели и сполетяващи най-чаканата игра на 2020. И подобно на самата година, вероятно много хора, най-вече собствениците на PS4, просто искат да върнат продукта и да кажат: „Искам истинската версия, не счупената“.

Вчера ви разказахме, че CDPR започва да чувства съвсем реално последствията от това, което е може би серия от погрешни решения спрямо играта. Още при излизането ѝ, акциите на студиото се сринаха, за да се възстановят, макар и трудно, след няколко дни. Този спад обаче е струвал над един милиард долара на студиото. Според Bloomberg, CDPR нямат много време да се справят със ситуацията преди нещата да поемат стремглаво надолу. На фона на всичко това дойде още по-лоша новина.

Вече ви споделихме за противоречието, настъпило около притежателите на PS4 версията на Cyberpunk 2077, които си искат парите обратно. По различни информации, Sony започнали да връщат похарченото за играта, според други – не. Междувременно се разбра също и че самите CDPR нямат някакво специално споразумение със Sony за това и въобще нещата изглеждаха доста неясни. Темата получи специален акцент по време на наскоро провела се среща на студиото с акционери на компанията. Днес обаче самите Sony внесоха яснота тук с кратко съобщение на своя сайт. Компанията започва връщането на сумите, отделени за закупуването на играта – в пълния им размер. Освен това, компанията премахва от PlayStation Store играта до промяна на състоянието на играта.

„SIE се старае да осигури високо ниво на потребителско удовлетворение. Следователно, ние ще започнем да предлагаме пълно обезщетение на всички геймъри, които са си закупили Cyberpunk 2077 чрез PlayStation Store. SIE също така ще премахне Cyberpunk 2077 от PlayStation Store до следващо уведомление. Веднъж потвърдили, че сте поръчали Cyberpunk 2077 чрез PlayStation Store, ние ще започнем с процеса по връщане на парите ви. Вземете предвид, че процесът по завършване на плащането може да отнеме различно време според начина, по който сте извършили плащането и финансовата институция“, пишат Sony.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари