Sony свали цената на PlayStation 3 в Европа и САЩ

3
21

Японската игрална компания Sony обяви своите намерения да свали цената на хитовата конзола PlayStation 3 за американските и европейските потребители. Новината дойде по време на геймърското изложение Gamescom, информира TechSpot.

Базовият модел на игралната конзола ще се продава за 249 долара в Съединените щати, а в Европа цената ще падне до 249 евро. PlayStation 3 Slim идва с вграден хард диск, който разполага с капацитет от 160 гигабайта. По-скъпите варианти на актуалния PlayStation също ще отбележат спад в цените средно с около 50 долара.

Новите цени влизат в сила незабавно както в Америка, така и в Европа. Те ще се забавят малко в Япония, където ще бъдат актуализирани едва на 18 август. Геймърите ще имат достъп и до специална оферта, която включва 320-гигабайтовия вариант на PlayStation 3, играта Infamous 2 и 30 дни абонамент за PlayStation Plus на цена от общо 300 долара. Промоцията е в ограничени количества и ще бъде достъпна само чрез малък брой търговци.

Обичайната цена на PlayStation Plus е 50 долара и за тези пари се предлага едногодишен достъп до безплатни игри, намаления, ексклузивни демота, едночасови проби на пълни версии на игри и приоритетни покани за бета тестове на нови заглавия.

Свидетели сме на първата корекция в цената на PlayStation 3 от две години насам. За последен път Sony редуцира цената на конзолата през 2009 година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Brutalitus
Brutalitus

Както винаги европейците са по-прецакани :/

angelovarna
angelovarna

Трябва за България да е в лева 🙂 щом гледат да цакат с валути, и само за тези страни, които са в Евро зоната да е в Евро.
Имам забележка към съдържанието на новината: PS3 Slim НЕ СА С ВГРАДЕНИ твърди дискове.

rvp
rvp

Зависи какво се има предвид под „вграден“. Ако е това, че не може да се маха си горе-долу прав, иначе ПС3 Слим идва с вътрешен твърд диск и може да се ъпгрейдва.