В края на миналия месец, Sony потвърди слух от по-рано, в който се твърдеше, че компанията възнамерява да закрие дигиталните магазини на PlayStation 3, Vita и PSP (PlayStation Portable). Новината създаде смут в Интернет, като критиците на това действие от страна на Sony видяха заплаха за историята на видеоигрите с оглед на това, че в магазина на конзолите присъстват заглавия, които след края на магазина, няма да могат да се открият никъде другаде. Тази седмица Sony постъпиха нетипично за една корпорация и се вслуша в гласа на хората, обявявайки, че са преразгледали решението си в частта за затварянето на магазините на PS3 и PlayStation Vita. Новината за това беше съобщена лично от президента и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън.

„Наскоро ние уведомихме играчите, че PlayStation Store секцията на PS3 и PS Vita е планирана за затваряне това лято. Но обмисляйки отново, то е ясно, че направихме грешка тук. Така че, днес съм щастлив да обявя, че ще запазим оперираща PlayStation секцията за PS3 и PS Vita устройствата. Краят на търговската функционалност на PSP е планиран за 02.07.2021“, пише Райън. Изглежда така, че явно новината за закриването е провокирала една част ентусиазирани почитатели на конзолите да посетят магазина на PS3 и Vita, понеже Райън споменава за много хора, които са „невероятно отдадени на поръчката на класически игри за PS3 и Vita в обозримото бъдеще“.

„За мен удоволствие, че може да запазим това късче история живо за радост на геймърите, докато в същото време продължаваме да създаваме изцяло нови игрови светове за PS4, PS5 и следващото поколение виртуална реалност“, обобщава Райън.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари