Sony спряха от производство PlayStation 2

0
86

В гейм средите вече се говори за наследник на конзолата PlayStation 3. Въпреки това, предшественикът на PS3 все още се продаваше по магазините. Е, това няма да продължи още дълго. Според сведения на японската преса Sony са спрели доставките на PlayStation 2 в страната. След като сегашните количества се изчерпят, конзолата ще изчезне завинаги от магазините.

PlayStation 2 бе представена през март 2000 година, като досега от нея са се продали повече от 150 милиона бройки. Според Sony, конзолата поддържа над 10 хиляди игри. Въпреки това, през последните две години новите игри за PlayStation 2 намаляха значително. Тази година единствените такива бяха само няколко спортни заглавия.

Конзолата се предлагаше само в два варианта. Оригиналната PlayStation 2 бе допълнена с по-малък и тънък модел в края на 2004 година. До 2007 година Sony правеха предимно малки промени в дизайна на конзолата с цел допълнителното намаляване на размерите и теглото й, но накрая се фокусираха само върху PS3. Въпреки това, през 2008 година, когато PlayStation 3 вече беше на пазара, именно PlayStation 2 бе обявена за най-популярна конзола на годината.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари