Sony ще остави Microsoft първи да анонсират новата си игрална конзола

1
35

Тази година очакваме да видим новите поколения на най-популярните игрални конзоли, но не трябва да се забравя, че те все още дори не са анонсирани официално. Всичко, което знаем за тях е базирано на предположения и непотвърдени слухове. Сега обаче има и малко официална информация, която беше съобщена в Neowin.

От скорошно интервю за вестник The Times, на изпълнителния директор на Sony, става ясно, че японският технологичен гигант ще постъпи кавалерски, оставяйки на Microsoft възможност първи да анонсират своята игрална конзола.

„Защо да го правим преди тях и да дадем възможност на конкуренцията да види спецификациите на нашата машина, а след това да пусне нещо по-добро?”, е запитал риторично Казуо Хирай.

Към момента е трудно да се каже дали шефът на Sony говори сериозно или просто се закача с Microsoft, но в миналото японците са следвали подобна стратегия, оставяйки конкурентите да са първи. Игралната конзола Xbox 360 на Microsoft беше представена преди PlayStation 3 на Sony.


Казуо Хирай

Последните слухове подсказват, че конкурентните конзоли ще имат сходна архитектура, но спецификациите им все още не са представени официално, тъй че засега може само да се гадае каква е истината.

Очаква се заедно с наследника на Xbox 360 да бъде представена и новата версия на технологията Kinect, за която се смята, че ще бъде първостепенен елемент в бъдещите видеоигри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари