Sony Music Entertainment блокира GTA: Vice City в Steam

0
65

Много са геймърите чакащи излизането на Grand Theft Auto V следващата година. Това чакане вероятно ще накара и немалко да си изтеглят някой от предните епизоди, за да си припомнят тръпката от класическата игра, а когато говорим за класика, то не може да не се сетим за GTA: Vice City – най-добрата игра от сериите. Ако вече сте си я поръчали от Steam, бъдете спокойни, но за тези, които се надяват да се сдобият с нея посредством популярния игрови портал, то предстои да изпитате разочарование, защото играта бе блокирана.

Причината? Нарушаване на лицензионни права. Cinemablend ни съобщава, че виновник за блокирането на играта е Sony Music Entertainment. Проблемната музикална тема е “Wanna be startin’ something?” на Майкъл Джексън. Песента звучи по радио Fever 105 и може да бъде чута, докато карате по улиците на Vice City. Много хора мислеха, че липсата на GTA: Vice City в Steam е наложена от предстоящото излизане на GTA: Vice City за iOS и Android, но изглежда причината е съвсем друга.

Това съвсем не е първият случай, в който авторски права спират дадена игра. Повечето от вас вероятно знаят, че Atlantic Records спряха появата на Hitman: Contracts в Steam, тъй като не бяха подновени правата за ползването на „Immortal” на Clutch и това спря повторното публикуване на играта. От Rockstar увериха вече, че играта ще е достъпна отново възможно най-скоро, но никой не знае кога точно ще е това „скоро“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари