Sony PlayStation 2 официално е мъртва

0
990

Помните ли конзолата PlayStation 2. Платформата беше много известна за времето си, но, две поколения по-късно, беше спряна от производство през 2013-та година. Сега може само да се види в складовете на домакинствата. Изключение правеше само Япония, където потребителите можеха даже да я ремонтират в сервизите на Sony. Изглежда и това време свърши…

Според сведения от портала IT Media, Sony Japan се обърна към собствениците на PlayStation 2 конзоли посредством имейли. В тях компанията ги моли да подадат специални формуляри до 31-ви август. Така техните устройства ще бъдат проверени и ремонтирани за последен път. Ремонтите ще бъдат насрочени да започнат тази седмица. PlayStation 2 конзоли, пристигащи в PlayStation клиничния център в префектура Ивате след 7-ми септември няма да бъдат приети. Консултациите с клиенти също са прекратени.

PlayStation 2 дебютира на 4-ти март 2000 в Япония. Тогава тя се надпреварваше с първото поколение Xbox конзола, GameCube на Nintendo и Dreamcast на Sega. Въпреки голямата конкуренция платформата се превърна в най-продаваната в историята на Sony. По последни данни компанията е продала на 150 милиона устройства, като продажбите са продължили дори след спирането на продукцията им през 2013-та година. Дори след тази дата се разработват игри, съвместими с конзолата – Final Fantasy XI, PES 2014 и дори FIFA 14 могат да се изпълняват на нея.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари