Преди няколко дни, след почти два месеца затишие, в мрежата се появиха нови данни за една от най-очакваните игрови конзоли – Sony PlayStation 5. Днес, 6 април 2018 г., авторитетното издание wccftech сподели нова информация за бъдещото устройство, напълно потвърждаваща данните от друг източник, но в същото време се говори и за неща, които по-рано бяха неизвестни.

Както вероятно се досещате, геймърската конзола Sony PlayStation 5 ще получи хибриден APU процесор, който включва в себе си осем изчислителни ядра, базирани на Zen архитектурата, както и GPU графичен ускорител на базата на архитектурата Navi. И двете са насочени към пълна VR съвместимост, при което играчът е напълно потопен в процеса на игра, получавайки пълен спектър от тръпка по време на играта.

Освен това, устройството гарантирано ще получи оперативна памет от последно поколение – GDDR6, масовото производство на която вече започна от Samsung и SK Hynix. Всички разработчици на игри за PS5 ще бъдат задължени да създават своите проекти с виртуална реалност чрез специални API и други особености. Освен това, всички фирмени игри от специализираните студия на Sony също ще бъдат достъпни във VR режим и в 4K резолюция. Разбира се няма да мине и без новия геймпад, който драстично ще се различава от DualShock 3 и DualShock 4 по своята ергономичност и комфорт.

Източникът уверява, че компанията Sony още в началото на годината е предоставила на големите игрови студия специални комплекти от инструменти, с помощта на които те вече създават своите виртуални проекти за бъдещата игрова конзола. Официалното представяне на тази конзола трябва да се проведе в края на 2018 г., но японската корпорация може да не получи достатъчно време за решаване на всички въпроси, свързани с PlayStation 5, така че анонса на конзолата може да се измести за първата половина на 2019 г., макар че е малко вероятно.

Доколко цялата тази информация е истинска – не е известно, но източникът съобщава за нея, смятайки че е достоверна, така че Sony PlayStation 5 може би наистина ще се появи по рафтовете на магазините още в края на тази година. Новият модел значително превъзхожда Xbox One X на Microsoft, получавайки титлата „най-мощното игрово устройство. Не е изключено първоначално конзолата да е достъпна за закупуване само от жителите на Япония. Над създаването на своя собствена геймърска конзола работи и Google, която има всички шансове да стесни позициите на Sony, Nintendo и Microsoft.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за