Marvel’s Avengers се появи преди седмица в Xbox Game Pass, абонаментната гейм услуга на Microsoft, но вместо това да зарадва геймърите, немалко от тях се ядосаха сериозно, защото Square Enix и Crystal Dynamics добавиха в играта микротранзакции, помагащи за прогреса в играта. По този начин те нарушиха обещание, което нееднократно отправяха – че допълнителната монетизация в играта ще е ограничена единствено до козметики.

Още през 2019, самият шеф на Crystal Dynamics, Скот Амос обяви в интервю за Gamesindustry, че микротранзакциите ще са ограничени до несъществени за прогреса неща. „По отношение на монетизацията, ние ще предложим козметики. Не геймплей зад платени стени“, обяви той. Да, но миналата седмица студиото добави възможността за натрупване на повече XP точки и други начини за по-лесно напредване в играта чрез плащането на реални пари.

Consumables (нова категория, появила се в магазина на играта), каквото име са дали Crystal Dynamics на тези нови микротранзакции, дойдоха, като част от последната актуализация за Marvel’s Avengers.

„Може да поръчате консуматорски продукти с продължителност един ден за 100 кредита, с тридневна продължителност за 250 кредита или за седем дни за 500 кредита“, обясняват в последната публикация на сайта на играта Square Enix. Polygon напомня, че студиото продава пакет с 500 кредита за $4.99, а най-скъпият пакет е с цена $99.99 и включва 13 000 кредита.

„Неспазване на обещанията“, въвеждане на pay-to-win механики и подобни са част от изразените коментари по отношение на направената от разработчик и издател промяна.

„Знам, че те в крайна сметка търсят единствено парите и че реално имаме избор да откажем да закупуваме бустърите, но това е бягство от съществото на въпроса“, пише един от умерено гневните геймъри в Reddit. „Ако обещанията на разработчиците и издателите са празни, защо ние като потребители трябва да продължим да подкрепяме настоящите им и бъдещи проекти?“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари