Square Enix, обяви, че официално е постигнал съгласие с британското студио Bulkhead Interactive, за да публикува мултиплеър шутъра, вдъхновен от Втората световна война Battalion 1944. Заглавието първоначално се появи като проект в Kickstarter преди година и се субсидира успешно, надхвърляйки 450 000 американски долара от десет хиляди дарителя. Това е сравнително повече от целта на студиото ($142 000), и допълнителната финансова подкрепа ще подпомогне играта да се състезава с „най-големите ААА шутъри в индустрията“ според Bulkhead.

Battalion 1944 ще е публикувана благодарение на Square Enix Collective екипа, който работи с независими студия с неща като маркетинг и тестване. Важното за разработчиците е, че те запазват креативния контрол и всички права върху бранда. Bulkhead не работи за първи път със Square Enix – студиото е партнирало заедно с компанията разработката на пъзел-играта The Turing Test.

В изявление, главният продуцент на Bulkhead Джо Брамър коментира, че студиото е получило някои примамливи оферти от големи издатели за Battalion 1944, но вече съществуващата връзка с японската компания е била важен фактор за окончателното решение за бъдещето на шутъра. Според него играта се стреми да улови „класическата основа на мултиплеър игрите“ като едновременно с това използва „най-модерната технология в индустрията“. Battalion 1944 се очаква да излезе за Playstation 4, Xbox One и персонални компютри.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за