Star Trek Online става безплатна

1
15

Компанията Perfect World, която закупи Cryptic миналата година, потвърди, че желае да направи Star Trek Online безплатна за сваляне и играене. Това ще се случи към края на тази година. Президентът на Perfect World Kelvin Lau спомена, че по данни на компанията от последната финансова четвърт, преминаването към F2P вариант има голям потенциал за американският и китайският пазар. За европейският обаче не се споменава нищо.

„Когато закупихме Cryptic имахме възможността да споделим идеите за безплатните игри със студиото. Искам да подчертая, че ние никога не сме издавали F2P игра, но сме склонни да опитаме със Star Trek Online”, казва Lau. По негови думи, при успех на играта ще последват множество други заглавия следващи този финансов модел.

„Имаме най-голям потенциал на американският и китайският пазар. Cryptic работят по безплатният вариант на играта от известно време насам и можем да очакваме тя да се появи около края на тази година.“

Освен за Star Trek Online Lau спомена плановете на Perfect World за ММО версията на Torchlight, тъй като компанията закупи голям дял от Runic Games и по този начин намеси и собствените си идеи по проектите на студиото. За момента официалното становище е масивната онлайн игра да се появи към края на 2012г.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vidon
vidon

Още когато пристигна RSS-то от сайта на STO се зарадвах много. ST:IS си остава конкуренция на BSGO, STO е друга работа – в конкуренция по – скоро на EVE.
Надявам се, вече F2P да привлече отново много хора, като преди, че Galaxy-то ми реве за клингони.