Star Wars: The Old Republic – безплатна на 15 ноември

0
28

Добра новина за почитателите на франчайза „Междузвездни войни“. Другата седмица, на 15 ноември, онлайн играта Star Wars: The Old Republic ще се играе напълно безплатно. Геймърите ще могат да стигнат до петдесето ниво, без да плащат нито цент. По всяка вероятност, обаче, не всички функции в играта ще бъдат отключени.

Electronic Arts бяха обещали още преди няколко месеца, че Star Wars: The Old Republic ще стане безплатна. С това обещание те се надяваха, че ще задържат постоянно намаляващата аудитория на онлайн играта. EA разкриха, че ако успеят да задържат половин милион геймъри с абонамент, ще излязат точно на нулата.

При конкурентите им, нещата изглеждат по-добре, особено за World of Warcraft на Actvision, която, според BBC, отново има повече от 10 милиона активни играчи. Като цяло обаче броят на феновете на играта спада постоянно и в момента се е задържал около 9,1 милиона.

Според експертите, най-популярна на пазара в момента е Mists of Pandaria на Blizzard, която докара на Activision приходи от $226 милиона само за периода юли – септември. Разбира се, в това няма нищо чудно, като се има предвид, че цената на експанжъна е цели 25 британски лири.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари