Starcraft 2 за конзоли? Не и в близко бъдеще

2
14

В интервю за CVG главният дизайнер на очакваната стратегия Chris Sigaty споделя, че технологиите, които ползват в момента в Blizzard, ги доближават все повече до пазара на конзолите. Това обаче няма да се случи докато разработката на тези технологии не бъде усъвършенствана до перфектност.

Голяма пречка за тях е липсата на адекватна периферия, с която да може да се играе стратегия на конзола. За Diablo серията обаче няма голяма спънка и все още няма финално решение дали тя ще се появи на телевизорите. Възможно е също така да бъде портната и известно време след пускането й за PC, но засега това са предимно спекулации.

След последния опит на Blizzard на конзолния пазар изглежда гигантът се оттегли за доста дълго. Така и неизлязлата Starcraft: Ghost може би потули желанието им да изкарва игра, предназначена за джойстик. Но нека не забравяме, че компанията тръгна именно от конзолите. Дебютът им на гейм пазара от началото на 90-те години бе с игрите Rock’n’Roll Racing, Blackthorne и най-популярната сред тях – The Lost Vikings.

Междувременно бета тестът на Starcraft 2 върви с пълна сила, а официалният старт е насрочен за 27.07.2010г.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари