Starcraft II измества бейзбола и американския футбол по баровете в САЩ

2
34

Това лято бавно започна да се намества събитие, което може завинаги да промени типичната мъжка фраза „отивам до кръчмата да гледам мач“. Много скоро тези мачове може да се превърнат от „Манчестър Юнайтед срещу Барселона“ в „WhiteRa vs TheLittleOne”, като официалните коментатори да са Day[9] и Husky.

Всичко това звучи малко налудничаво, но от известно време насам, в някои американски градове се заражда така нареченият Barcraft. С други думи собствениците на барове започват да заменят даваните по телевизията бейзболни и футболни мачове с онлайн мачове и повторения от Starcraft 2.

Всичко започва от сиатълския бар Chao Bistro, където собственика на заведение получава идея от негов познат да пробва да замени стандартните спортове в заведението си с онлайн такива, поне за една вечер. С минимална интернет реклама той успял да събере 150 човека за вечерта, като оттогава събитието се провежда два пъти седмично, привличайки около 50 клиента всеки път. Сред гостите на заведението са служители на Microsoft и Amazon, чиито офиси са наблизо.

За около месец-два десетки барове из САЩ пробвали новата стратегия, която се оказвала успешна всеки път. Публицист на Activision-Blizzard разкрива, че това се дължи на начина, по който Starcraft II е направен. Това е игра с голям потенциал за спектаторство, а статута й на официлен спорт в Южна Корея е доказателство за това.

Ако модата успее да се задържи, а това няма да е трудно ако се има предвид, че вече има цели поколения геймъри, то успеха на Starcraft може да се прехвърли и в други популярни игри. След няколко години е възможно типичният посетител на „кръчми“ да е 20-годишен любител на видео игри.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mar7o7o
mar7o7o

Ми да, аз си свалям всеки ден мачовете от GSL и GSTL и доста интересни мачове стават. Е например единственият чужденец – Хък е много добър протос играч и играе доста равностойно с корейците. Другата седмица ще играе с IMMvp на четвъртфинал! По ми е интересно да я гледам играта с коментар, отколкото да я играя! Близард са направили най-хубавата игра според мен!

angelovarna
angelovarna

Отиваш в кръчмата и какво гледаш: пълно с нърдове 🙂