Bethesda публикуваха нов видеодневник с акцент над Starfield. Озаглавено Constellation Questions, краткото видео ни запознава с различни аспекти на звездното приключение на студиото, а водещ тук е Тод Хауърд, директорът и изпълнителен директор на Bethesda.

Хауърд разглежда различни въпроси, свързани с играта, между които дали тя би могла да се счита за по-задълбочена научна фантастика, как игри, като Sundog: Frozen Legacy и олдскул ролевото приключение Traveller са повлияли на Starfield, как горивото и гравитацията ограничават възможностите на кораба ви и др.

По отношение на това докъде се разпростира реализма в Starfield и доколко автентична е играта в сравнение с науката, Хауърд заявява, че играта е някъде по средата. Макар и да има достатъчно сериозни идеи, вкарани в Starfield, то това е забавна игра на първо място и Bethesda са направили някои компромиси, за да запазят забавния елемент. Като например това, че горивото ви никога няма да свършва напълно. В оригиналния вариант на Starfield, горивото на кораба е щяло да може да свършва докато сте в полет и да оставате да се носите свободно сред звездите.

Едно от любопитните неща, които разкрива Хауърд е това, че сценария на диалозите е над 250 000 реда. Това е повече от тези в оригиналния Skyrim (60 000 реда диалог) и Fallout 4 (110 реда диалог) взети заедно. Както знаете, в Starfield се завръща оригиналната диалогова система или както Хаурд я нарича „класическия бетесдски стил на диалог“. По всичко изглежда (особено гледайки и геймплей кадри) че играта ще е до голяма степен „Fallout в Космоса“, което на фона на Fallout 4 и Fallout 76 със сигурност ще се хареса на почитателите на класическите игри от поредицата. В тази връзка ще е интересно дали играта няма пък да дели една вселена с Fallout. Както наскоро стана ясно, сродното студио на Bethesda, Arkane, разкри, че Dishonored и Deathloop делят една вселена.

Starfield ще предложи огромен брой възможности за персонализиране на персонажа ви, както външно, така и по отношение на неговите възможности, заложби (ще може да ги променяте със завършването на мисии, ако не ги харесвате) и инвентар, дълбока къстъмизация на оръжията, бази, персонализиране на корабите и бой с тях, както с перспектива от първо лице, така и от трето. Заедно с тях получавате обратно роботите-помощници, интересна история и над 1000 планети, които може да обхождате свободно.

Що се отнася до историята, то тя ви пренася в 2330 година, в която вашият герой е влязъл в съюз със „Съзвездието“, които са описвани, като последната група изследователи, поели в мисията си да издирват загубени артефакти от чужди цивилизации И както пишат от Polygon, историята може би ще засегне или даже да се опита да докаже присъствието на божественото.

Starfield трябваше да излезе през ноември тази година, но беше забавена за първата половина на 2023.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари