Steam вече приема заплащане в биткойни

2
14

На 27-ми април Valve и BitPay официално съобщиха, че в електронния магазин Steam ще може да се пазарува с биткойни. А в анонса BitPay казва, че Valve е потърсил тяхното сътрудничество, за да диверсифицира пазарите си. Valve иска преди всичко да даде възможност на геймърите от развиващите се страни да имат възможност да заплащат покупките си, дори да нямат банкова карта.

 

Споменават се държави като Индия, Китай и Бразилия в които броят геймъри непрекъснато расте, но по най-различни причини не могат да получат дебитна или кредитна карта.

Директорът по развитието на бизнеса на BitPay Рори Дезмънд (Rory Desmond) счита, че биткойните и по принцип цифровата валута са универсално средство за разплащане в интернет и с тяхна помощ Steam ще достигне до най-отдалечените пазари. Онлайн-услугата BitPay също има полза, понеже ще получава някакъв малък процент за преводите в биткойни и ще се грижи за информационната сигурност.

Засега няма информация, дали Steam ще започне да приема биткойни във всички държави едновременно или в началото тази възможност ще бъде дадена на по-големите страни. Засега да се разплащат с биткойни могат геймърите от САЩ и от някои европейски страни. Това лесно може да бъде проверено от страницата в Steam за избор на начин за разплащане.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
sk23Agentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sk23
sk23

Това вече е нещо!

Agentpat™
Agentpat™

Това е добра новина! И от България може. Явно и нас ни броят редом със закъсалите финансово – което си е и правилно, де.