Steam е истински господар на PC гейминга и наскоро изнесен доклад на Valve за представянето на платформата за 2018 го доказва.

Макар и големи игри, като CoD, Fortnite, Overwatch и League of Legends да не присъстват тук, то Steam продължава да води, и това едва ли ще се промени скоро, независимо от усилията на Epic или това, че Bethesda не качи новия Fallout в магазина на Valve.

От изнесените наскоро данни става ясно, че през миналата година, Steam е имал средно по 90 милиона потребители месечно. Не става дума за пикови стойности или общия брой, ползващи Steam, а осреднено число на активните месечни потребители. Както отбелязват от GamingBolt, 90 000 000 е граница, която рядко преминават конкурентни платформи за гейминг, като конзолите – всъщност едва четири домашни конзоли са достигнали досега тази граница.

Що се отнася до хората, вписващи се всеки ден в акаунтите си, то те са били 47 милиона, а новите поръчки на месец се равняват на 1.6 милиона. През цялата минала година, Valve продължава да подобрява функционалностите на клиента на Steam и услугите, които компанията доставя на своите потребители, като подобряване на поддръжката на външни контролери, вместо мишка и клавиатура и мишка посредством Steam Input, както и оптимизиране на Steam Play, позволяващ еднократната поръчка на игра и стартирането ѝ на различни платформи.

Повече за постигнатото от Valve през миналата година, може да прочетете тук.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари