Steam започват преговори с Electronic Arts

0
10

В титаничният конфликт между издателя Electronic Arts и цифровата услуга Steam има раздвижване. Напомняме, ЕА оказаха да изпълнят изискванията на Valve, според които продажба на игрите трябва да става през Steam, а не директно на крайните потребители. В резултат, от услугата изчезна шутъра Crysis 2, а Battlefield 3 въобще няма и да се появи.

За да намери изход от тази „студена война”, ръководството на Valve е решило да предприеме действия. В едно от скорошните си интервюта Гейб Нюел заяви, че компанията е готова да започне преговори с ЕА за връщането на игрите им в Steam. Той уточни, че конфликтът е породен от цял комплекс проблеми, чиито решения няма да са лесни.

Считам че Valve могат да се заемат с проблемите и да ги решат. Но искаме да докажем на ЕА, че ако те оставят игрите си в Steam, това ще бъде мъдро решение и за двете страни” – казва Гейб. Докато едни бойкотират Steam, други я подкрепят.

Например, издателят Bethesda окончателно избра услугата като средство за дигитално разпространение на продуктите си. Неотдавна беше взето решение RAGE да използва Steamworks, а сега същото ще се случи и с РС версията на The Elder Scrolls 5: Skyrim. Смел ход на фона на факта, че други цифрови услуги(Impulse, Direct2Drive, Gamersgate) бойкотират заглавията, които използват Steamworks.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за