Въпреки напрежението, породено от конкуренцията между наскоро излезли подобни услуги, Steam на Valve си остава царят на РС гейминга и тази година.

Това бе разкрито със статистики, представени на Casual Connect срещата в Сиатъл. Според тях известната платформа се е сдобила с по средно 1,5 милиона потребители ежемесечно за последната година и половина. Принципно Valve от доста време не разкрива числа, засягащи базата от геймъри в Steam, така че това е изненадващ ход. Статистиката бе разкрита публично посредством интернет портала GeekWire представители на който присъстваха на срещата.

По думите на Том Джиардино, бизнес мениджър на Valve, Steam е регистрирала над 27 милиона поръчки от различни купувачи от януари 2016-та година досега. Услугата обслужва средно около 14 милиона редовни потребителя едновременно всеки ден, почти двойно повече от 2015г., когато те са били 8.4 милиона. Изглежда има голям приток присъединили се от Азия. Повече от 17 процента от регистрираните покупки са направени от акаунти в този континент през 2017г. Според Джиардино месечната фен база е най-високата от всички други услуги. Всеки месец в Steam играят около 67 милиона геймъра. Изглежда сериозна конкуренция е Xbox Live услугата, която е регистрирала 53 милиона, но Microsoft все още е прекалено назад, за да постигне рекордите на Valve.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за