Steam се похвали с най-успешния си уикенд в историята на платформата

1
505

С изправилата се заплаха от COVID-19 редица държави обявиха бедствено положение и призоваха гражданите ѝ да си останат по домовете. Много хора, търсейки подходящо развлечение в такова време, обърнаха поглед към видеоигрите. Интересът към тях нарасна дотолкова, че Steam отбеляза пореден рекорд в посещаемостта на платформата.

Според SteamDataBase (steamdb.info), вчера, в неделя по обяд са били онлайн 20 313 451 играчи, от които 6,2 милиона са били логнати в игри. Това е още един ръст, след като в края на миналия месец Valve регистрира невижданите дотогава 19 милиона играчи (моментът, в който вирусът върлуваше в Китай). Рекордът за най-много играещи едновременно геймъри, все още не е прехвърлен – през 2018-та на Нова година всички желаеха да изследват свежата тогава PlayerUnknown’s Battlegrounds и това доведе до акумулирането на повече от 7 милиона конкурентни играчи. Би било интересно и да узнаем какви са постиженията на новия онлайн магазин Epic Games Store, но за жалост компанията не е споделила официални статистики.

Най-играната игра през почивните дни е била Counter-Strike – Global Offensive, като само тя е привлякла около 1 милион човека, поставяйки свой собствен личен рекорд. Следва я Dota 2 със 700 хиляди играчи, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege с по-скромните 196 хиляди, Grand Theft Auto V (173 хиляди) и Path of Exile (115 хиляди).

Предвид усложнената обстановка и факта, че все повече институции затварят врати по света, не би било неочаквано рекордът на Valve да бъде надминат отново и дори няколко пъти в следващите седмици.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари