Valve и най-голямата площадка за PC компютърни игри Steam отдавна предлагат на геймърите своите услуги.

Операционните системи Windows XP и Windows Vista отдавна не се поддържат от Microsoft, но много геймъри по едни или други причини продължават да ги използват. Особено Windows XP. Първоначално Microsoft прекрати да ги обновява, а след това основните уеб-браузъри престанаха да работят с тях. А сега към списъка с продукти, които не работят с Windows XP и Windows Vista се присъедини и Steam.

Считано от 1 януари 2019 година Steam официално прекратява поддръжката на операционните системи Windows XP и Windows Vista. Това означава, че след тази дата клиентската програма на Steam няма да работи с тези версии на Windows. За да можете да работите с новите или вече закупените от Steam игри и продукти, трябва да се обновите до по-съвременна версия на ОС Windows

До края на 2018 година Steam ще продължи да работи с, и да предлага игри за Windows XP и Windows Vista. Но някои възможности ще бъдат ограничени. Така например, новият Steam Chat няма да бъде достъпен“.

Предполага се, че това нововъведение едва ли ще разстрои много потребители. Според най-новата статистика на Steam, едва 0,22% от аудиторията използва Windows XP.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ЧовекДимитър Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Димитър
Димитър

Честно казано времето доиде
Системите са остарели и незащитени

Човек
Човек

Време му е! Трябва вече да са си обновили компютрите всички така наричащи се геймъри!