С разрастване на мерките по социално дистанциране, самокарантина и множество хора, които са принудени да стоят по домовете си, заради пандемията от COVID-19, различни компании, доставящи интернет и онлайн услуги изпитват сериозни натоварвания, които трябва да обработват мигновено и постоянно, за да поддържат качеството на предлаганите от тях продукти на едно високо ниво. Но вземайки предвид, че става за наистина огромни работни натоварвания, това може да е непосилна задача даже и за най-големите.

Така например, вече повече от седмица, Microsoft отчитат пикови стойности в предлаганите от тях услуги, което провокира компанията да коригира планове и подавани квоти с цел да запази инфраструктурата си работеща, докато в същото време отговаря на огромните претоварвания и следи да няма нежелани инциденти. Конкретно за гейм услугите си, Microsoft обяви, че работи с партньорите си, за да може да се даде приоритет на доставянето на наистина важни услуги, като тези, които биват доставяни на хората на първа линия, борещи се със заплахата – медицински и здравни учреждения, пожарна и полиция, службите за реакция в извънредно положение и др. Sony също обявиха подобни мерки с намалянето на скоростите на сваляне в Щатите за потребителите на PlayStation Network. Подобна мярка беше взета от Nintendo. Вземайки предвид преобладаващия онлайн характер на днешните игри и изискването за постоянна интернет свързаност, може да си направите извод за какво става въпрос.

Такава новина дойде и от Steam. В публикация от вчера, Valve обясни мерките, които предприема, за да запази качеството на услугите, които предлага, като в същото време избегне сривове в инфраструктурата си.

Засега обявените от компанията не звучат нищо особено, но е добре да се знаят. Става дума за автоматичното обновяване на игрите във вашата библиотека. Ако има игра, която не сте пускали отдавна и я искате да я обновите в пиков час, това няма да е възможно, като обновяването ще бъде насрочено за времеви период извън пиковия.

„При игри, които не са били пускани наскоро, Steam вече насрочва обновленията за следващия извън пиков локален времеви период. Считано от тази седмица вече разпростираме тези обновления през още редица дни. Само игрите, пускани в рамките на последните 3 дни, ще бъдат обновявани веднага. Както винаги, играта ще започне да се обновява незабавно. Това ще стане, ако изискате да я пуснете. Винаги можете да инициирате обновление (или да го паузирате за неопределен период) чрез управляването на свалянията. Също така проверяваме и допълнителни решения, за да помогнем от наша страна“, пишат от екипа на Steam, Valve дават и конкретни съвети за това, което е нужно да направите, за да поддържате игрите си винаги до последната версия. Тях може да прочетете тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари