Stoic са наясно с политическите паралели, които създава The Banner Saga

0
141

С наближаване на последната част от викингската сага, мнозина си припомнят големите идеи, залегнали в играта.

Вероятно тези от вас, които са играли или поне чели и гледали видео от The Banner Saga знаят в общи линии историята: тя следва група бегълци, които бягат през своя свят. По петите им ги следват Дредж – въоръжени фигури, от които се страхуват и двете цивилизации, населяващи света на играта. Но с напредването на историята, идеята, че Дредж са просто „лошите“ бива подложена на изпитание и опрени до стената на края на света, вие започвате да чувствате съжаление към враговете си.

В интервю за PCGamesN, водещият дизайнер Мат Роудс и водещият разработчик Алекс Томас, споделят, че макар и основите на историята да са положени още преди шест години, то Stoic не са се опитвали да играят на сигурно и да избягват възможни паралели на играта с действителността, като мигрантската криза.

Томас споделя, че те не са се опитвали по какъвто и начин да избягат от възможните паралели. „Това, от което съм наистина щастлив е, че ние не ви казваме също така какво да мислите. Имате предоставен избора да поемете, в която искате посока и това винаги е било важен аспект за нас. Може да направите това, което искате. Ще има последствия, които няма да ви харесат, но се опитахме да направим нещата възможно по-малко субективни. Опитахме се да го напишем по начин, по който в действителност би се случило като последствие от действията ви. Но да, ако търсите паралели, ще видите паралели и не смятам това като нещо задължително отрицателно“, заявява той.

Тимас допълва също така че те не са искали всичко да е прозрачно и праволинейно, а самите герои в играта са до голяма степен лишени от човешката им същност. Макар и обстоятелствата и средата да насочват играещите по-скоро да мразят Дредж и да се страхуват от тях, то зависи изцяло от геймърите дали ще приемат това, че Дредж може всъщност да приличат повече на тях и дали ще искат да ги защитят или не.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари