Ако сте в настроение за класически Mario платформър, имате доста голям избор. Може да си вземете NES или SNES Classic или да се абонирате за Switch Online service. имате още Super Mario Maker, емулатори, оригиналните NES и SNES касетки или модерен еквиваент като Analogue Super NT. А съвсем скоро ще получите още един начин за носталгична разходка: красива фен игра, наречена Super Mario Flashback.

Играта е модерна интерпретация на различни Super Mario игра: от оригиналната Super Mario Bros. до триизмерните приключения в Super Mario 64.

Най-големият плюс обаче е нейната разкошна пикселна визия, която е едновременно вярна на оригинала, но и модерна. Демонстрацията по време на Sonic Amateur Games Expo събра очите на феновете и ги накара да очакват играта с голям интерес.

Още по-интересно е, че Super Mario Flashback се прави от 20-годишен ентусиаст. Другата пролет се очаква демо версия, а пълната игра ще дойде скоро след това – при това директно в браузъра, за да може да я играете без никакъв допълнителен хардуер.

Nintendo вече спря подобни фен проекти като AM2R и Super Mario 64 HD, но Super Mario Flashback не е нито римейк, нито се продава. Това означава, че бъдещето ѝ е относително спокойно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
assa
assa
3 години

Много ли е разкошна а?

Атанас
Атанас
Отговор на  assa
3 години

Да, като от 1990 година е.