Super Planet Crash – създавайте и разрушавайте планети

2
67

Любителите на космически симулатори получиха ново развлечение. Екип астрономи създаде онлайн-играта Super Planet Crash, чрез която всеки има уникалната възможност да създаде своя слънчева система с множество различни планети, започвайки от подобни на Земята тела до газови гиганти и дори звездни джуджета. Ако допуснете дори и едно сблъскване на планети, играта свършва.

Въпреки че играта може да създаде зависимост, подобна на Angry Birds, тя не е толкова опростена и е базирана на енджин, който се използва за търсене на екзопланети в реалния живот. Използван е софтуерът Systemic Console, чрез който се търсят планети извън Слънчевата система чрез обработката на големи обеми от данни, получени от космическите телескопи.

Играта започва просто: получавате звезда и въртяща се около нея планета с размер, подобен на Земята. След това трябва да добавяте планети и да следите тяхното поведение. Планетите са най-различни – от съвсем малки до 5000 пъти по-големи от Земята.

Целта на играта е да развивате и поддържате своя слънчева система, което не е много просто, понеже се отчита гравитационното влияние на планетите една към друга. За всяко допълнително небесно тяло в системата се начисляват точки.

Новата игра Super Planet Crash, освен за развлечение, може да се използва и за запознаване с принципите на гравитационното привличане.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Super Planet Crash – създавайте и разрушавайте планети"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
mIRCata
mIRCata

А линк към сайта с играта?

sliderum
sliderum

Маркираш името на играта, десен бутон на мишката. От контектното меню избираш “search Google for”…:)

wpDiscuz