Nintendo публикуваха през миналата седмица редовния си отчет за изминалия деветмесечен период, приключил в края на декември 2020. От него става ясно, че за по-малко от четири години след появата си, Switch вече се е продал в повече бройки от 3DS, предава GamesIndustry.biz.

Общата бройка на продадените конзоли Switch е 79.87 милиона. Това нарежда Nintendo Switch на пето място сред флагманските продукти на компанията. Конзолата е изпреварена от Nintendo DS (154 милиона), Nintendo Wii (101.6 милиона ), Game Boy (118.7 милиона ) и Game Boy Advance – с 81.5 милиона продадени бройки. По отношение на софтуерните продажби, Switch се нарежда на трето място с продадените 532.34 милиона бройки (пред нея са Nintendo DS – 948.72 милиона и Wii с 921.85 милиона).

От другите данни за представянето през споменатия период, става ясно, че нетните продажби на Nintendo са се увеличили с 37% на годишна база до $13.4 милиарда. Продажбите на компанията извън родната Япония съставляват 77.6% от всички приходи на Nintendo. Най-сериозен ръст бива отчетен в дигиталните продажби, където бива регистриран ръст от цели 105%. Тук са включени продажбите от Nintendo Switch Online, сваляните игри и DLC съдържанието за тях. При оперативните печалби също бива отбелязан сериозен ръст – 98% в сравнение с изминалата година.

Що се отнася до Switch, през въпросните девет месеца, продажбите на конзолата са нараснали с 36% на годишна база – до 24.1 милиона продадени конзоли – 16.7 милиона от стандартните варианти на Switch и 7.3 милиона от Lite версията. Тези цифри поставят последния деветмесечен период като най-успешния за конзолата от излизането ѝ насам.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари