Take-Two: Ако GTA V не ви харесва, не я купувайте

1
19

Председателят на борда на Take-Two Карл Слатоф излезе с доста красноречив отговор по повод на скорошна петиция в Австралия, заради която някои от големите търговски вериги там спряха от продажба Grand Theft Auto V.

В свое изказване на конференцията BMO Capital Markets 2014 Technology & Digital Media Conference, Слатоф простичко обясни, че който се чувства обиден или притеснен от съдържанието в играта, не трябва изобщо да си я купува.

Петицията, която бе организирана от жени-жертви на насилие, заклейми Grand Theft Auto V като игра с „ужасяващо насилие и убийства на жени“. В петицията се включиха над 50 000 души и в резултат големите вериги Target и K-Mart в Австралия спряха играта от продажба.

„Да не искаш да си купиш нещо е нормално и разбираемо. И това всъщност е решението. Ако не го харесваш и се чувстваш обиден от него, просто не го купуваш“, казва Слатоф.

Според него петицията е категорично нарушение на свободата на словото.

„Не е нормално толкова малко хора да определят решенията на милиони души. Над 34 милиона души си купиха Grand Theft Auto V и ако тази петиция беше глобална, никой от тези потребители нямаше да може да си купи играта“, изтъква Слатоф.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари