Tales of Xillia може все пак да излезе на Запад

0
9

През тази година продуцентът на ролевата игра Tales of Xillia Макото Йошизуми(Makoto Yoshizumi) заяви, че играта няма да излезе на Запад, освен ако феновете наистина не го искат това.

Според Aeana, в японската версия на Tales of Xillia, излязла през миналата седмица, има явен намек, че разработчиците се готвят да локализират играта. Във всеки текстови файл с разширение *.SDBJPN присъства постоянен индетификатор – например, като STR_BTL_TUT_CHAIN_ALVIN.

Интересно е, че на диска има и други текстови файлове *.SDBENG, *.SDBFRA, *.SDBITA и т.н. В тях има само идентификатори без съответния текст, което е разбираемо.
Имайки предвид, че заглавието продаде над 500 хиляди копия в първия си ден на пазара, може да се предположи, че издателят вече има достатъчно пари, за да помисли за една евентуална локализация.

В Tales of Xillia има двама главни героя. Те живеят в света на Liese Maxia, където хората, духовете и демоните живеят заедно в хармония, или поне имат такава възможност. След това всичко се обърква и двамцата трябва да спасят вселената от някакви злодеи. Това е тринайстата игра от серията Tales of. Играта излезе в Япония на 8 септември и получи оценка 39/40 от японският ежеседмичник Famitsu.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за