Винаги е приятно, когато чуеш, че играта на едно малко студио е имала успех, а Tarsier Studios постигнаха чудесен успех не само с първата част на Little Nightmares, но и с продължението на играта, появило се по-рано този месец. Но компанията няма да разработва трета игра от поредицата. Това стана ясно наскоро от публикувана информация на новите им собственици.

По време на изнасянето на своя редовен финансов отчет, Embracer Group заявяват, че Tarsier Studios започват работа по изцяло ново заглавие. В отделно съобщение, направено пред IGN, Tarsier потвърждават, че прекратяват връзката си със сериите. Little Nightmares може да продължи живота си, но това вече зависи от Bandai Namco, уточняват те.

Embracer Group придобиха собствеността над Tarsier Studios в края на 2019 година и макар и бизнес групата да е получила правата и над повечето от заглавията на студиото, не всички те са били собственост на последните. Оказва се, че конкретно Little Nightmares принадлежи на Bandai Namco. Но сега, вече част от Embracer, Tarsier са приключили с играта. Това се потвърждава и лично от изпълнителния директор на студиото Андреас Йохансон:

„За последните шест години, нашата мисия в Tarsier беше да създаваме впечатляващи светове. Little Nightmares беше първия ни опит в това поприще и той се оказа огромен успех. Лично аз очарован от начина, по който в последните четири години Little Nightmares събира феновете на играта от целия свят. От фенарт примерите, до непринудените реакции и теории на почитателите на играта, всичко това беше нещо удивително за наблюдение. Сътрудничеството ни с Bandai Namco Entertainment Europe беше извънредно задоволително. Те изслушваха с внимание творческите ни идеи и взеха присърце лудата ни визия и амбиции“, споделя той. „В този смисъл, то с огорчение трябва да заявим, че оставяме света на Little Nightmares назад в миналото. Играта винаги ще е близко до сърцата ни, на всички нас в студиото. Придобити от Embracer Group през декември 2019, за нас е време да се впуснем в нова глава от развитието си, да създаваме нови игри и да изследваме нови светове“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари