Китайският технологичен конгломерат Tencent продължава с агресивното си разрастване на полето на гейминга. Компанията е вече собственик на Riot Games, студиото зад League of Legends, както и на Riot Games, притежава също така сериозно дялово участие в Quantic Dream, Epic Games, Ubisoft, Paradox, Supercell и Frontier.

През миналата година Tencent си осигури също така и 29% от дяловете на създателя на Secret World и Conan Exiles Funcom. А сега компанията обяви, че са завършили придобиването и на останалата част от акциите на студиото. Tencent обещават да няма промени по върховете на Funcom, като се очаква студиото да продължи да функционира като независима компания. Игри, като Conan Exiles, Secret World Legends, Age of Conan и Anarchy Online ще продължат да получават нормална поддръжка, уверяват двете страни.

„Досега имахме една страхотна връзка с най-големия ни акционер и ние сме развълнувани от появилата се възможност“, споделя по повод придобиването изпълнителният директор на Funcom Руи Касаис. „Ще продължим да създаваме страхотни игри, които хората по целия свят да играят и вярваме, че подкрепата на Tencent ще изведе Funcom до следващото ниво в развитието му. Tencent ще осигури на Funcom оперативната експертиза и ресурс, които компанията притежава в качеството си на водещ играч в гейминг пространството“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари