Китайският технологичен гигант Tencent продължава да разраства присъствието си на гейминг сцената с анонса за придобиването на дял във френското студио Dontnod Entertainment. Компанията е придобила миноритарен дял в студиото на стойност от €30 000 000. С тази финансова помощ, създателите на Life is Strange, Tell Me Why, Remember Me и Vampyr се надяват да получат възможността да работят по още повече проекти, а заедно с това да получат достъп до китайския пазар и мобилните устройства.

Това е поредна стъпка в стратегията на Tencent за позиционирането си в гейм пространството, като през миналата година, китайската компания направи сериозни инвестиции във Funcom и PlatinumGames. През зимата на 2020, Tencent обяви придобиването на разработчика на Warframe, Digital Extremes, Digital Extremes, както и на британското студио Splash Damage,познато с игри, като Brink, Dirty Bomb и Gears Tactics. В началото на 2020, Tencent обявиха също така придобиването на Klei Entertainment. Разработчикът е познат с два изключително успешни свои проекти – Don’t Starve и Mark of the Ninja. За последно се разбра, че Tencent са инвестирали сериозна сума в руското студио Mundfish, което звучи чудесно за всички, които очакват Atomic Heart.

„Посредством това сътрудничество, Dontnod се позиционира по един идеален начин да се възползва от различните двигатели за растеж във видеоигровата индустрия, по-специално към Китай и мобилните платформи, получавайки подкрепата лидер в сектора“, сподели при анонса на сделката изпълнителният директор на Dontnod Entertainment Оскар Жилбер.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари