Tencent придоби мажоритарен дял в създателя на Path of Exile

1
251

Китайският технологичен гигант анонсира сериозна инвестиция в компанията за видеоигри Grinding Gear Games.

Създателите на хитовата ролева игра Path of Exile и Tencent са сключили сделка, според която китайският издател придобива мажоритарен дял в студиото. Новината се прие добре от анализатори, вземайки предвид силната финансова подкрепа, която се очаква да бъде влята в независимото студио.

От Grinfing Gaer уверяват, че компанията остава независим разработчик и макар вече да трябва да представя доклад за финансовото си развитие пред Tencent, запазва управленското си звено, своите служители и сделката ще окаже минимално влияние на „философията и операциите на студиото“.

„Tencent е една от най-големите компании на света, както и един от най-големите издатели. Компанията държи лиценза на гигантски заглавия, като Legends и Clash of Clans и има репутацията на компания, която уважава решенията по отношение на дизайна на студиата, в които инвестират, което на свой ред им позволява голяма степен на автономност при работата по техните игри“, пишат Grinding Gear Games. „През последните пет години бяхме запитвани нееднократно от потенциални инвеститори, но винаги чувствахме, че те не разбират PoE, или те имат различни от нашите планове (като абонирането на потребителите ни за тяхната услуга). Планът на Tencent е ясен: да ни предоставят ресурсите, с които да направим PoE възможно най-добра“.

Що се отнася до моментното състояние на Path of Exile, разработчикът споделя, че студиото работи активно по 3.х.х експанжъните, които предстоят да излязат през тази и следващата година, както и това, че са стартирали работа по четвъртата част от допълненията за играта, които ще се появят през 2020.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари