2020 ще бъде белязана от края на настоящето конзолно поколение и появата на PlayStation 5 и Xbox Series X, като вече се появиха и имената на няколко игри, които излизат за тях в края на тази година. Кои игри обаче за това поколение ще получат преработени версии за следващото, все още е твърде рано да се каже. Но тази седмица май стана ясно коя игра няма да се появи за новите конзоли: The Division 2. Новината идва от интервю на Daily Star с Яник Бонкаро, помощник-творчески директор на играта.

Той ясно заявява, че към настоящия момент той и неговите колеги са концентрирани над развитието на играта и подобряването на наличните системи.

„Не обмисляме да я местим към други платформи. Това, което мога да ви кажа е, че не изготвяме специфична версия за тези конзоли. Фокусирани сме изцяло над това, което имаме в момента и да направим нещата възможно по-добри“, споделя Бонкаро.

Още далеч преди анонса на новите конзоли, анализатори прогнозираха, че както в новия Xbox, така и в новата конзола на Sony един от най-силните акценти ще е обратната съвместимост – възможността на тях да бъдат играни игри от предишното и даже и по-ранни поколения. Прогнозите изглежда се потвърждават – поне по отношение на майкрософтската конзола. Наскоро шефът на Xbox Фил Спенсър сподели в интервю, че компанията е провела тестове и „тонове вече излезли игри могат да се играят“ на новия Xbox – даже такива от времето на Xbox 360. Няма потвърждение за подобно нещо от страна на Sony, но вероятно положението с PS5 ще е същото.

Що се отнася до The Division 2, тази седмица беше публикувана информация за следващото голямо допълнение към играта, което ще върне нашите герои от Вашингтон в Ню Йорк в опит да предотвратят нова пандемия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари