The Escapists беше изненадващ хит в Steam, свързан с бягането от винаги различни затвори, всеки със своята организация и правила. Втората част също бързо добива популярност, но нещата излизат извън затворите, преминавайки през поредица от още по-откачени места и ситуации.

Разбирате основното: трябва да търсите изход през големи адски дупки, наподобяващи затвори. За целта трябва да наблюдавате рутинните навици на пазачите и охранителната система и да действате без да будите подозрение. Можете да събирате материали и да приготвяте лопати, ножици, да помагате на съкилийници и да преследвате своя път навън.

На първото време може да се фрустрирате от монотонното ядене, спане, работа и упражнения, но това е целта. Едва ли ще ви се отвори късмета просто да грабнете лопатата и да копаете, тъй като пазачите редовно проверяват. Не че ако ви хванат, играта свършва, но може да ви вкарат в още по-мизерно и изолирано място, и най-важното, да ви вземат всички намерени предмети. Тогава бягството ще се превърне в сериозно предизвикателство. Затова играчът трябва да се научи. Всеки отделен затвор си има характер. Може да копаете с лъжичка в земята или да слухтите през вентилационните шахти, или просто да пребиете някой пазач и да действате, защото моментът е сега или никога.

Ще можете да пробвате научения опит в опит да избягате и от влакове, самолети или лодки с още по-комплексни структури. Вече има и мултиплеър, така че вашия приятел може да отвлича чуждото внимание докато вие бягате.

The Escapists 2 е достъпна в Steam от тази седмица за Windows, Mac и Linux персонални компютри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари